Over Sel Magique

HET IS GEEN ZOUT, HET IS SEL MAGIQUE

Sel Magique is zeven jaar geleden opgericht door Matt Murphy, een creatieve duizendpoot uit New York. Tijdens een werkbezoek in de Bretagne ontdekte hij het lokale gebruik van Fleur de Sel Mélanges. De simpele toevoeging van deze blends zorgden voor een enorme verrijking aan smaak. Dit ‘magische zout” moest gedeeld worden met een groter publiek en Voila Sel Magique was geboren. In Amerika, waar Sel Magique, als eerst werd geïntroduceerd is inmiddels een trouwe schare aan liefhebbers en fans ontstaan.

Fleur de Sel

De basis van Sel Magique is de veel geprezen Fleur de Sel. Fleur de Sel is de meest zeldzame vorm van zeezout en wordt in Frankrijk in twee gebieden op geheel traditionele wijze gewonnen. Aan de Mediterrane kust, de Camargue en aan de Atlantische kust, de Guérande, dit laatste is de bakermat van Sel Magique.

Al eeuwenlang wordt in de Guérande Fleur de Sel geoogst, door zo gehete Paludiers, ambachtsmannen en vrouwen die dit vak vaak al generaties lang beoefenen. Het zout is zo kostbaar omdat de oogst volledig afhankelijk is van Moeder Natuur. Te veel wind en de oogst is weg, te veel regen en er kan niet geoogst worden. De oogst vindt maar enkele keren per jaar plaats, de Paludiers scheppen dan voorzichtig de Fleur de Sel van de ontstane zoutpannen af. Dit van nature mineraalrijke zout is heeft ook een lager natriumgehalte dan andere vormen van zout, en past daarom uitstekend in een bewust dieet.

Het Proces

Nadat de Fleur de Sel is geoogst, wordt het in kleine hoeveelheden gemengd met onze biologische kruiden mélanges, die speciaal ontwikkeld zijn voor de unieke smaak en textuur profiel van de Fleur de Sel. Om de herkenbare Sel Magique mélanges te maken worden de kruiden toegevoegd aan het zout om vervolgens enkele maanden te rijpen in het vat, zoals dat ook bij wijn gebruikelijk is. De aroma’s en oliën kunnen zich op de manier optimaal mengen met de Fleur de Sel. 100% Natuurlijk en 100% Lekker.

De Mélanges

Geïntrigeerd door de ontdekking van de lokale Fleur de Sel Mélanges, hebben wij voor Sel Magique drie verschillende mélanges ontwikkeld. De Classic Blend, onze icoon, de Fleur de Sel is hierbij gemengd met biologische kruiden uit de Provençe; Tijm, Bonenkruid, Marjolein en Lavendel. De Spicy Blend met Roze peperkorrels, Tijm en Cayennepeper. En tot slot de Salt & Pepper Blend, Fleur de Sel waar Zwarte peperkorrels aan toegevoegd zijn. Elke mélange is geschikt om aan een grote variatie van gerechten, ingrediënten en zelfs cocktails toe te voegen. “Elevate your everyday”.

 

Vind uw favoriet en kijk voor inspiratie op onze receptenpagina waar wij regelmatig heerlijke recepten op plaatsen.

 

In Europe wordt Sel Magique gedistribueerd door Sel Magique Europe B.V. Kvk nr 74915916